NiemiMatti

Väkevätkin viinat ruokakauppoihin

 


TEKSTI:
Kokoomus kokousti viime viikonloppuna ja teki merkittävän päätöksen (9.6.). Kokoomus nimittäin totesi yksimielisesti, että se seikka, että ruokakauppoihin tuotiin nelosoluet ja lonkerot todistaa, että myös viinit voidaan, ja pitää tuoda ruokakauppoihin, tottakai!

Kokoomuksen mielestä kehitys ei saa jäädä nykyiselleen. Suomen pitää ottaa mallia keskieuroopasta ja tuoda ennen pitkää ruokakauppoihin jopa väkevät viinat - se on kansalaisten ja kauppiaiden etu!

Kokoomuksen mielestä Alkon yksinmyyntioikeuden perustelut, terveyden suojelu ja yleisen järjestyksen turvaaminen, ovat menettäneet merkityksensä. Tuo on asia mistä liki jokainen on samaa mieltä.

Eduskuntavaalit ovat tulossa. Nähtäväksi jää nouseeko viinasta kynnyskysymys uutta hallitusta kasattaessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Joo viina vapaaksi. Lopetetaan tämä vuosisatainen pelleily elintarvikkeiden saatavuuden kanssa. Ne jotka juovat itsensä hengiltä tekevät sen nytkin. Mikään ei muutu huonomoaan Alkon tuotteiden siirtyessä marketteihin.

Homman voisikin aloittaa niin, että Alkojen hyllyt siirtyvät faktisesti marketteihin ja myyjä mukana. Onhan muillakin tuotealueilla brändin omia liikkeitä muiden liikkeiden sisällä kosmetiikasta lihakauppaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nyt kun Alkot ovat pääsääntöisesti markettien yhteydessä kyseessä ei olisi käytännössä kovinkaan suuri uudistus eikä se paljon mitään vaikuttaisi mihinkään. Alkon monopolia pönkittävät tahot ja lobbarit ovat pystyneet mystifioimaan kyseiset tuotteet tavalla, jota keskieurooppalaiset eivät ymmärrä lainkaan.

Toimituksen poiminnat