NiemiMatti

Aktiivimalli 2 vastustaminen ja kumoaminen

Työttömät ja yrittäjät nyt samaan rintamaan. Eli kaikki yhdessä vastustamaan aktiivimallia. Molempi siis jo voimassa olevaa ja uutta suunnitelmaan. Miten tuo tehtäisiin? Työttömät voivat joukolla päättää että töitä ei haeta ennen kuin aktiivimalli on lakkautettu. Työntekijät voivat päättää että eivät palkkaa työttömiä. Palkkaavat siis vain työpaikan vaihtajia ja sellaisia jotka vaihtavat osa-aikaisen koko aikaiseen paikkaan.

Tuolla tavalla joukon ääni kuuluviin molemmin puolin ja saadaan aktiivimalli kumoon joka on järkevää! Kyllä kai se herra Sipiläkin jotain sentään ymmrätää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Matti Niemi

Aktiivimalli 2 on siis se että pitää alkaa lähettää työhakemuksia ainakin neljä kappaletta joka kuukausi. Kuka siitä hyötyy?

Pekka Pylkkönen

Oikein neljä hakemusta kuukaudessa? Hai, siitähän tulloo hiki!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"facepalm"

aika monet lähettävät, mutta enemmän tässä vituttaa tämä valvonta/pakottaminen plus mietihän miten paljon joutuvat yritykset turhiin hommiin kun ihmiset lähettävät turhaan hakemuksia!
Ja taas työkkärin työntekijät joutuvat lisähommiin kun pitää valvos että työtön lähettää ne tod. plus miten työtrömän pitää todistaa että on hakenut töitä?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Sadattuhannet työttömät kun muutetaan pakolla generoimaan hakemuksia niin varsinainen ongelma ei ole siellä työttömän päässä kuin osittain, miten se hakemus erottuu kaikkien muiden seasta.

Ongelma on todellisesti siellä vastaanottavassa päässä, työpaikkailmoitus kun poikii pari tuhatta hakemusta ja jos työnantaja on pienyrittäjä niin ei hänellä ole aikaa käydä noita läpi, joten hän turvautuu muihin keinoihin saadakseen työntekijän ja kaikki nuo hakemukset on hukkaan heitettyä energiaa.

Tämän vuoksi moni ammattilainen on työttömänä, ei kaikilla ole verkostoa jota kautta kuulee näistä hiljaisista hauista.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #4

Viimeksi kun panimme kokoaikavakkarimyyjän ilmoituksen yli 3000€ peruspalkalla hakemuksia tuli noin viisi. Kaikki käytännössä ilman myyntikokemusta tai hyvin vähäisellä kokemuksella. Hakemuksessa Ei ollut koulutusvaatimuksia ja se julkaistiin myös mollissa. Edellisen kerran haimme koodaria puoli vuotta sitten: ei yhtään hakemusta.

Kyllä täällä olisi erottunut jo sillä että olisi jättänyt hakemuksen.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt Vastaus kommenttiin #6

Koodareita ei varmaan olekkaan tarjolla, tosin ei ole tuota hakemuspakkoakaan vielä voimassa (jos sellainen nyt edes tulee) josta tässä blogissa on kyse.

En tiedä minkälaista myyjää haitte tai minne, mutta tuossa vuosi takaperin eräälle elektroniikkaa myyvälle liikeelle tuli satoja hakemuksia.

Mutuiluahan tämä on, mutta ei tarvitse ennustajan kristallipalloa kun laskee 60 100 avointa työpaikaa toukokuu 2018, tilastokeskus ja 264 100 työtöntä työnhakijaa x4 tekee reilu miljoona hakemusta per kk.

Toimituksen poiminnat