NiemiMatti

Kontin kautta KATKOLLE, siis katkaisuhoitoon, alkoholi.

Eräs tuttuni tässä esitti pyynnön. Kirjoita tästä asiasta. Toinen asia oli, että Kontissa myydään jonkin liikkeen lahjoittamia paitoja hintaan 7e/kpl jolla niitä saa kaupastakin. Katkon suhteen on kuulemma tullut sellainen uusi tapa, että katkolle pääsee vain lääkärin lähetteellä, eikä mennessä saa olla humalassa.

Okei, Eli tarjotaan katkolle pääsyä selville ihmisille. He sitä palvelua varmasti eniten tarvitsevatkin. Vaan miten käy niitten jotka oikeasti tarvitsevat katkoa jotta saisivat putken poikki? Ole ensin siis juomatta ja hakeudu sitten katkolle katkaisuhoitoon. Ei hyvää päivää sentään!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No tottakai katkolle mentäessä pitää olla selvinpäin. Se osoittaa edes jonkin verran halua päästä kuiville. Eikä katkolle mennä kännin tai krapulan takia, vaan vieroitusoireiden takia, jotka tulevat kun krapulasta aletaan selviämään. Eihän sitä humalassa oleville voi rauhoittaviakaan antaa. Selviämisasemat on sitten erikseen.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vieroitusoireet alkavat, kun promillet laskevat viidestä kolmeen.
Ennen promillerajana pidettiin yhtä promillea, ennen kuin vieroituslääkitystä annettiin. Sen jälkeen laskettiin viiteen ja nykyään on ilmeisesti nollatoleranssi.

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Selviämisasemalta kotiin ja uutta putkeen. niin se liian usein menee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paras olisi, jos putkapaikkojen yhteyteen perustettaisiin katkoja, joihin voisi mennä suoraan putkasta. Ja katkon jälkeen seuraava rakennus olisi terapiaparantola, johon voisi mennä suoraan katkolta. Silloin jokainen saisi apua ja avun kattavuus olisi taattu, jos sitä haluaa vastaan ottaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Muuten hyvä, mutta vain harvat alkoholistit päätyvät putkaan saakka, eli hoidon kattavuus taas heikko... vai meinasitko vain puliukkoja parantaa Juha?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No ainakin sinne selviämisasemalle saisi mennä vapaaehtoisestikin kännissä tai jäämäpromilleissa. Lukittujen ovien takana pitäminen ei sotisi vapaaehtoisuutta vastaan, koska katkollakin ollaan lukittujen ovien takana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #6

Juomisen katkaisu ei oikeastaan ole se pullonkaula meidän järjestelmässä vaan se, että katkaisun jälkeen virkavastuussa olevat alkavat tuumailla, kannattaako kustantaa terapiaparantolaan vaiko ei ja alkkiksen mieli muuttuu väliajalla jo moneen kertaan. Eli saumattomia hoitopolkuja tarvitaan, mikä taisi olla sinunkin ajatuksen pohjavireenä tässä tapauksessa Juha.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Nimenomaan. Mutta myös sen hoidon aloittamisen yksinkrtaistaminen siten, että puhtaita promilleja ei tarvitse puhaltaa.

Toimituksen poiminnat